Μία δραστηριότητα της "Θέατρο ΡΕΤΡΟ"

Paidika Parti.gr Παιδικά πάρτυ στο Facebook!
Αβδήρων 43 Αθήνα T.K. 104 43
Επικοινωνήστε μαζί μας
211 01 04 750 ή 698 34 34 636
A+ A A-

yoga του γέλιου για παιδιά

Παιδικό πάρτυ με γιόγκα του γέλιου για παιδιά!Yoga Γέλιου για παιδιά! Το ξέρατε; Και όμως υπάρχει και είναι τόσο ξεκαρδιστικό! Η συνταγή είναι απλή. Συνδυάζουμε απλές ασκήσεις γέλιου, ήπιες αναπνοές και ασκήσεις stretching, ρυθμικά χειροκροτήματα, τραγούδι, και πάνω απʼ όλα παιδική διάθεση και το αποτέλεσμα είναι γέλιο που ρέει κατευθείαν από την καρδιά!

Με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται η διάθεση και η υγεία και αυξάνεται η ευεξία μας! Αρκεί να μην ενοχλούμε… γιατί θα γελάμε πολύ!!! 

Γενικά οφέλη της γιόγκας του γέλιου

Όταν γελάμε το σώμα μας απελευθερώνει ενδορφίνες, τις λεγόμενες ''ορμόνες της ευτυχίας'' . Οι ενδορφίνες, πέραν του ότι λειτουργούν σαν φυσικό αναλγητικό, έχουν σαν αποτέλεσμα την απελευθέρωση του άγχους, την τόνωση της αυτοπεποίθησης και την βελτίωση της διάθεσης.

Οφέλη της Yoga του γέλιου για παιδιά

Τα παιδιά γελούν πάνω από 300 φορές την ημέρα. Η Yoga του Γέλιου έρχεται να διπλασιάσει το νούμερο αυτό, καθώς είναι ένας τρόπος συναισθηματικής εκτόνωσης και σωματικής άσκησης.

Χτίσιμο αυτοπεποίθησης

Τα παιδιά μαθαίνουν να νιώθουν άνετα σε οποιαδήποτε κατάσταση και αναπτύσσουν συναισθηματικές / κοινωνικές ικανότητες. Ακόμα μαθαίνουν να διαχειρίζονται διαφορετικές καταστάσεις και δεξιότητες, οι οποίες καθορίζουν και επηρεάζουν σε μεγάλο ποσοστό την εξέλιξη

Αντιμετώπιση άγχους

Το γέλιο μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να αντιμετωπίσουν τα άγχη τους και να έρθουν σε επαφή με το ομαδικό παιχνίδι, που στις μέρες μας μειώνεται συνεχώς.

Το γέλιο περιορίζει τις παιδικές ασθένειες ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών. Το γέλιο είναι ένας συνδυασμός βαθιάς εισπνοής και πλήρους εκπνοής, προκαλώντας άριστη οξυγόνωση, βαθιά ξεκούραση και πνευματική διαύγεια.

Βελτίωση επικοινωνίας

Το γέλιο κινητοποιεί και ενδυναμώνει τις ποιότητες της μαθησιακής ικανότητας, της δημιουργικότητας, της ομαδικής εργασίας και της ανάπτυξης κινήτρων.

Όταν τα παιδιά γελούν μαζί σε μια ομάδα, δημιουργείται θετική ενέργεια από όλη την ομάδα, η οποία πηγάζει από θετικά συναισθήματα. Το ελεύθερο από σκέψεις γέλιο, οδηγεί σε συναισθήματα ανάτασης. Αποτέλεσμα; Τα παιδιά να φεύγουν χαρούμενα!

Τεχνικές λεπτομέρειες για τη Yoga του γέλιου

Χώρος: Οι συνεδρίες μπορούν διεξαχθούν παντού! Σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους. Από την παραλία εώς και τον παιδότοπο.

Χρόνος: 60 λεπτά

Εξοπλισμός: Άνετα ρούχα και καλή διάθεση!

Μικρό ιστορικό

Η Γιόγκα του Γέλιου ξεκίνησε το 1995 από το Δρ. Μαντάν Κατάρια, παθολόγο, στην Ινδία. Σήμερα έχει γίνει ένα παγκόσμιο κίνημα με στόχο την προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης μέσα από ένα πανανθρώπινο χαρακτηριστικό όπως το γέλιο. Υπάρχουν πάνω από 7.000 Κλαμπ Γέλιου σε 70 χώρες, με 300.000+ μέλη σε όλο τον Κόσμο και τα νούμερα συνεχώς αυξάνουν.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται:

- από μία ηθοποιό - θεατροπαιδαγωγό για έως και 15 παιδιά

Διάρκεια 1 ώρα

Κόστος: €70 + Φ.Π.Α. 24%

(extra κόστος για 2ο ηθοποιό - θεατροπαιδαγωγό €50 + Φ.Π.Α. 24%)

μπαλονοκατασκευές
μπαλονοκατασκευές
εικαστικά εργαστήρια
εικαστικά εργαστήρια
ταχυδακτυλουργία
ταχυδακτυλουργία
Παιχνίδι πάντου
Παιχνίδι Παντού!